Return to home page
Searching: Muskingum library catalog
  Previous Record Previous Item Next Item Next Record
  Reviews, Summaries, etc...
EBOOK
Title Innovatie : bijdragen tot het Symposion "Innovatie in wetenschap, kunst en bedrijfsleven", onderzoeksinstituut voor Geschiedenis en Cultur Rijksuniversiteit te Utrecht / onder redactie van Douwe Fokkema en Frans Ruiter.
Imprint Amsterdam/Philadelphia : John Benjamins Pub. Co., 1990.

Series Traject ; d. 1
Traject ; d. 1.
Subject Arts, Modern -- 20th century.
Arts, Modern.
Avant-garde (Aesthetics) -- History -- 20th century.
Alt Name Fokkema, Douwe Wessel, 1931-
Ruiter, Frans.
Description 1 online resource (162 pages).
Note Includes index.
Naamregister.
Contents INNOVATIE; Editorial page; Title page; Copyright page; Table of contents; WOORD VOORAF; INLEIDING; INNOVATIE EN SPREIDING IN HET KUNSTBELEID; VERNIEUWING IN HET WETENSCHAPSBELEID; INNOVATIE ALS CULTURELE NOODZAAK; Geciteerde literatuur; DE MAGIE VAN DE VERNIEUWING; Geciteerde literatuur; INNOVATIE EN GESCHIEDWETENSCHAP; Innovatie in de geschiedwetenschap; Noten; Geciteerde literatuur; TRADITIE EN VERNIEUWING IN DE MUZIEK VAN DEVROEGE TWINTIGSTE EEUW; Geciteerde literatuur; INNOVATIE IN DE THEATRALE KUNSTEN EN IN DE THEATERWETENSCHAP; 1. Pogingen tot innovaties in het theatersysteem.
1.1 Innovatiein de relatie tussen theatersysteem en dramatekst1.2 Innovatiein de relatie tussen makers en toeschouwers; 2. Het communicatie-uitgangspunt en innovatie bij theatrale kunsten en media; Noten; Geciteerde literatuur; DILEMMA'S TUSSEN CONVENTIE EN INNOVATIE IN DE ARCHITECTUUR; Noten; Geciteerde literatuur; DRIE POSTMODERNISMEN EN HUN MODERNISTISCHE ANTECEDENTEN; Geciteerde literatuur; TRADITIE EN VERNIEUWING IN HET UITGEVERSBEDRIJF; Noot; VERNIEUWINGEN IN DE WERELD VAN DE FINANCIËLE DIENSTEN; CONJUNCTUURGOLVEN EN INNOVATIE IN HISTORISCH PERSPECTIEF; Noten; NOTITIE OVER DE AUTEURS.
Summary Deze bundel presenteert interdisciplinair onderzoek rond het thema innovatie. De krititische vragen die L.C. Brinkman, destijds minister van WVC, bij het begrip innovatie in de kunst stelt, worden beantwoord door de theater wetenschapper Henri Schoenmakers. De bijdragen op het gebied van muziek (Paul Op de Coul), architectuur (A.W. Reinink) en de letterkunde (Hans Bertens) gaan in op de spanning tussen conventie en innovatie. Deze spanning is ook de leidraad in het betoog van Johan Somerwil en F. Roos, sprekend vanuit hun ervaring met het uitgeversbedrijf en de wereld van de financïele dienste.
Bibliography Note Includes bibliographical references and indexes.
Note Print version record.
ISBN 9789027274090 (electronic bk.)
9027274096 (electronic bk.)
9027244510
9789027244512
OCLC # 777375683
Additional Format Print version: Fokkema, Douwe W. Innovatie. Amsterdam/Philadelphia : John Benjamins Publishing Company, ©1990 9789027244512